27. ožujka

Foto - Varaždinska bolnica obilježila Dan bolničkih ljekarni: 'Bili su ključni u pandemiji'

Objavljeno: 27.03.2024. 18:00

Zadnja izmjena: 27.03.2024. 18:00

Ove se godine na inicijativu Europskog udruženja bolničkih farmaceuta po prvi put obilježava Dan bolničkih ljekarni, 27. ožujka. Obilježavanje je osmišljeno kako bi se istaknula važnost i proslavio rad bolničkih ljekarni, a u njemu sudjeluju svi bolnički ljekarnički timovi.

Kako ističe voditeljica Bolničke ljekarne Opće bolnice Varaždin Dina Šincek, osoblje koje radi u bolničkim ljekarnama je sve više prisutno na odjelima i na sučeljima skrbi, što ne samo da poboljšava ishode liječenja pacijenata, već dovodi i do smanjenja troškova unutar zdravstvenog sustava.

U Općoj bolnici Varaždin djeluju bolničke ljekarne u Varaždinu, Klenovniku i Novom Marofu. Ukupno je zaposleno sedam magistri farmacije, od toga jedan specijalist kliničke farmacije, dva specijalista farmaceutske tehnologije, tri specijalizanta kliničke farmacije i 14 farmaceutskih tehničara. Timu varaždinske Bolničke ljekarne njihov je dan čestitao i ravnatelj Damir Poljak.

- Bez bolničkih ljekarni zdravstveni sustav ne bi mogao normalno funkcionirati te su one ključne za pružanje rješenja u teškim okolnostima poput nestašice lijekova i medicinskih proizvoda. Neophodno je istaknuti i da su bolničke ljekarne bile ključne u borbi protiv pandemije COVID-a 19. Cijelom ljekarničkom timu od srca čestitam njihov dan - reao je Poljak, dodavši da je u tijeku projektiranje dijela ljekarne koji će ići u obnovu i proširenje kako bi se djelatnicima omogućili što bolji uvjeti, a pacijentima što bolja skrb.

Komentari