Pojačane preventivne policijske mjere za blagdan Svih svetih

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.10.2013. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

S obzirom da se bliži dan Svih svetih, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u sklopu akcije "Zajedno do veće sigurnosti", u razdoblju od 21. listopada do 3. studenoga ove godine provode pojačane preventivne mjere na mjestima parkiranja većeg broja vozila, prije svega u zonama groblja.

Naime, ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima predstavljaju motivaciju počiniteljima za izvršenje kaznenih djela krađa i teških krađa.

Stoga će policijski službenici u narednom razdoblju prilikom obilazaka parkirališnih prostora oko groblja građanima dijeliti letke "Zajedno do veće sigurnosti", s opisanim upozorenjima i savjetima za provođenje mjera samozaštite.

U cilju suzbijanja negativnih pojava, policija građanima savjetuje zatvaranje prozora, zaključavanje vrata i prtljažnog prostora vozila. Također, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu, kao ni vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu, a vozila po mogućnosti parkirajte na osvijetljenim mjestima, ističu iz policije.

Međimurska polcija ujedno obavještava građane da će se, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti snimanje javnog mjesta video uređajima u zonama groblja u Čakovcu i Nedelišću.

Komentari