Polazak u prvi razred može biti vrlo stresan ako se ne pripremite

Objavljeno: 22.09.2012. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Sedmogodišnja Lucija Pavlović iz Varaždine ove je godine bezbrižnu igru u dječjem vrtiću zamijenila školskim klupama.

Polazak u prvi razred može biti vrlo stresan, ne samo za djecu, koja sada moraju ispunjavati posve nove obaveze, već i za njihove roditelje. Stres se može izbjeći, kaža Lucijina majka Helena, dobrom pripremom.

- Lucija je već bila dobro pripremljena u predškoli, tamo je i naučila sva slova. Ima i izvrsnu učiteljicu, koja nas je uputila kako raditi s djecom, s obzirom na njihovu koncentraciju. Još im treba sve objašnjavati kroz igru, kako bi se polako privikavali na sve nove obaveze - kaže Lucijina majka.

Lucija s odlaskom u školu nema nikakvih problema. Učenica je I. c razreda Druge osnovne škole Varaždin, a kaže da joj je ljepše negu vrtiću. Već ima i najdraži predmet, a to je likovni jer, kaže njena mama, jako voli crtati.

- U školi učimo, crtamo i pišemo - pojasnila je.

U školu najviše voli ići utorkom jer tada ima - najviše sati! Nakon nastave, boravi u dnevnom boravku, gdje se igraju, uče, pišu zadaće i ručaju. Hrana je, kaže Lucija, super.

Ni torba joj nije teška, a od prvog dana nosi je sama. Nikome ne da da je nosi, kažu njeni roditelji, a niti bi kome dala da joj piše zadaću.

- Ni zadaća mi nije teška - pohvalila se.

U školi uči i njemački jezik, pa tako već zna reći Dobar dan i brojati do tri. Osim što ide u školu, Lucija je vrlo aktivna i izvan škole, pa tako ide i u Glazbenu školu, svira violončelo te pjeva u Malim slavujima u Društvu Naša djeca.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU

Komentari