Poljakova i Garibović srebrni na PH u karateu

Objavljeno: 01.10.2012. 15:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

U Rijeci je proteklog vikenda održano 12. otvoreno Prvenstvo Hrvatske u karateu, a od varaždinskih predstavnika srebrna odličja odnijeli su Enes Garibović i Ela Poljak...

Na natjecanju je nastupilo 1300 natjecatelja iz 16 zemalja, a Karate klub Varaždin predstavljalo je četvero natjecatelja.

Kadetkinja Elma Garibović u kategoriji do 47 kilograma nakon tri dobivene borbe u polufinalu je izgubila od reprezentativke Njemačke, a borbi za medalju je izgubila od predstavnice Slovačke.

Junior Eugen Kanjir do 68 kilograma u trećem kolu izgubio je od finalista Slovaka koji mu je omogućio kasniju borbu za treće mjesto, no u repasažu od Kanjira bio je  bolji austrijski predstavnik. Enes Garibović u juniorima do 76 kilograma sa četiri redom dobivene borbe plasirao se u finale, a u finalu od bolji je bio reprezentativac Mađarske s minimalnih 1:0.

Isti uspjeh ponovila je i juniorka Ela Poljak koja je u kategoriji do 53 kilograma u finalu izgubila od predstavnice Italije rezultatom 1:0.

 - Jako sam zadovoljan nastupom naše ekipe. U svakoj kategoriji je bio barem po jedan osvajač europske ili svjetske medalje, a mi smo nastupili sa četiri natjecatelja te osvojili dva srebra što je izuzetan rezultat – istaknuo je trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.

 

Idući nastup karatista Varaždin je ekipno juniorsko državno prvenstvo u Biogradu.

 

Komentari