Poljoprivrednicima općine Trnovec Bartolovečki podijeljeno gnojivo u vrijednosti 100 tisuća kuna

Objavljeno: 23.03.2015. 17:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Izvor: galerija-images/trnovec bartolovecki podjela gnojiva poljoprivrednicima

Općina Trnovec Bartolovečki ove je subote organizirala podjelu umjetnog gnojiva, vrijednosti 100 tisuća kuna, poljoprivrednicima s područja općine koji su prijavili štete nastale uslijed prošlogodišnjih poplava.

- Štete od poplava u našoj općini procijenjene su na 2,6 milijuna kuna. Gotovo 90 posto ljudi koji su prijavili štete uključeni su u ovu podjelu umjetnog gnojiva na početku ove poljoprivredne sezone. Svi oni koji su imali više od 10.000 kuna štete na poljoprivrednim posjedima obuhvaćeni su ovom podjelom, od najveće štete od 300.000 kuna i 3,5 tisuće kilograma umjetnog gnojiva do najmanje iznad 10.000 kuna i 100 kilograma gnojiva po gospodarstvu. Ukupni iznos nabave umjetnog gnojiva je 105.000 kuna - izjavio je prilikom podjele umjetnog gnojiva načelnik Zvonko Šamec.

Naglasio je kako je ove godine uloženo 210.000 kuna u poljoprivredu u općini Trnovec Bartolovečki.

- Oslobodili smo poljoprivrednike zakupnine državnog zemljišta. U to se uključila i Županija, a nadamo se da će i država. 104.000 je ukupna zakupnina, Općini pripada 65 posto, ali smo se toga odrekli i vratili novac koji je već bio uplaćen. Isto je učinila Županija, a ovih dana bude i država - dodao je Šamec.

Na podjeli gnojiva kod Društvenog doma u Šemovcu, uz načelnika općine Šameca, predsjednika Općinskog vijeća Marija Sačića, zamjenika načelnika Miroslava Mišaka te direktora AZRA-e Nikole Kučiša bio je i zamjenik varaždinskog župana Alan Košić. Zamjenik župana je istaknuo da Općina Trnovec Bartolovečki može biti primjer drugima.

- Ovo je konkretan program koji pomaže poljoprivrednicima. Županija se uključila kroz zakup poljoprivrednog zemljišta. Općina je dala sredstva za kupnju umjetnog gnojiva. Tako će se poljoprivrednicima olakšati priprema za sezonu. Imat će veće količine proizvoda, a mi na svojim stolovima domaće proizvode koji su najkvalitetniji. Ako sezona bude bez elementarnih nepogoda bit će to poboljšanje za poljoprivrednike, ali i nas konzumente - rekao je Košić.

{gallery}trnovec bartolovecki podjela gnojiva poljoprivrednicima{/gallery}

Komentari