POS Vilka Novaka: Kupci stanova i dalje traže ostavku Kukeca

Objavljeno: 01.10.2013. 17:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Kupci POS stanova u zgradi A1 u varaždinskoj ulici Vilka Novaka jučer su trebali napokon dobiti ključeve svojih stanova, ali to se nije dogodilo.

Naime, umjesto na primopredaju ključeva i preuzimanje stanova, iz Javne ustanove Gradski stanovi su u srijedu pozvali kupce da dođu pogledati kako napreduju završni radovi i opremanje prostora.

- Bili smo u pravu kada smo tvrdili kako radovi u zgradi A 1 u  ulici Vilka Novaka neće biti gotovi do 30. rujna iako smo potpisali anekse Ugovora s JUGS-om još u svibnju. U vjereni smo i kako zgrada B 1 neće biti završena do 30. studenog – naglasio je Tomica Drvar Trtinjak, predsjednik Udruge stanara POS Varaždin, čiji članovi, pokazalo se, opravdano ne vjeruju obećanjima gradonačelnika Gorana Habuša.

Nakon novog razočaranja, kupci su se okupili ispred zgrade kako bi još jednom iznijeli svoje ogorčenje situacijom u koju ih je dovela Javna ustanova Gradski stanovi.

Inače, stanovi su im trebali biti predani krajem siječnja. No, to je odgođeno do kraja rujna, a jučer su ih zamolili za još strpljenja, rekao je Marko Kolarić, jedan od razočaranih kupaca.

- U stanovima još traju radovi, a neki su nestručno izvedeni. Nedostataka ima od poda do stropa, i nije nam neka utjeha da imamo dvije godine garancije na njih – upozorava Kolarić.

S obzirom da se Javna ustanova Gradski stanovi nije pridržavala dogovorenih rokova, predsjednik Udruge stanara POS Varaždin Tomica Drvar Trtinjak najavljuje nove akcije kojima će pokušati zaštiti prava kupaca.

- Kupci stanova imaju pravo na penale za kašnjenje od pola promila do 3 posto i za obje zgrade iznosit će u prosjeku oko 20.000 kuna. Čak i bez tužbe, JUGS im je dužan to isplatiti, ukoliko nisu potpisali anekse. Definitivno ostajemo kod stava da ravnatelj spomenute ustanove Kukec mora dati ostavku ili ga treba smijeniti – ističe Trinjak.

Kada će podnijeti kaznene prijave DORH-u i USKOK-u protiv osoba koje u Udruzi drže odgovornima za, kako kažu, višemilijunsku štetu koju su one nanijele Gradu Varaždinu i poreznim obveznicima, za sada ne žele otkrivati.

Komentari