Postavljena velika pisanica u središtu Sračinca

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.03.2013. 09:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Tradicionalno pred Uskrs, Trg sv. Mihaela u Sračincu dobiva i poseban ukras - veliku pisanicu. Tako je i ove godine, pred blagdan Cvjetnice obnovljena više od jednog metra visoka pisanica za koju se brine Udruga žena Preslica Sračinec.

 - Pisanica je napravljena od stirodura, modernog materijala od kojeg se inače izrađuju fasade. Na osnovni oblik nanesen je kit, uzorci su naslikani vodootpornim bojama, a na kraju je lakirana bezbojnim lakom.

Motivi na pisanici su uskrsli Krist, anđeo Mihael, zaštitnik župe Sračinec te crkve u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Ja sam umjetnik amater i povremno se bavim slikanjem, a puno više radim topijare, žive skulpture od biljaka koje sam nekoliko godina izlagao na izložbama cvijeća - rekao je autor pisanice, Vladimir Flegar.

Pisanica su postavili članovi udruge Preslica uz pomoć gostiju iz Kluba Slavonaca Varaždin.

Osim velikih, ukrašavale su se i male pisanice na radionici koji je organizirala Preslica. Bila je ovo prilika da se djeca i svi zainteresirani upoznaju s tehnikama i načinima ukrašavanja uskrsnih jaja i drugih ukrasa. U radionicu su sudjelovala djeca iz Učeničke zadruge "Zvir" Osnovne škole Sračinec.

Komentari