Treći blok: Potpisan koalicijski sporazum šest stranaka, Sabati kandidat za župana

Objavljeno: 25.03.2013. 13:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U varaždinskom hotelu Turist, predstavnici Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke prava, Zagorske demokratske stranke, Zagorske stranke, Zelene liste i Demokratske kneginečke stranke potpisali su danas, 25. ožujka Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Nakon potpisivanja sporazuma predstavljen je i kandidat koalicije za župana Varaždinske županije, Zvonimir Sabati.

- Mnogo se toga obećavalo, no ništa se nije napravilo, neke su se stvari čak i pogoršale. Stoga biračima nudimo treći blok, koaliciju po mjeri čovjeka koja će u kratkom vremenu pokušati riješiti goruće probleme u županiji i orijentirati se na novi gospodarski razvoj, novo zapošljavanje mladih i perspektivnih ljudi koji sve više odlaze iz naše županije - rekao je kandidat za župana, Zvonimir Sabati.

Napomenuo je također kako će njihov program ponuditi rješenje za nova zapošljavanja.

- Direktno ćemo poticati zapošljavanje i vjerujemo da godišnje možemo zaposliti najmanje tisuću novih ljudi. Orijentirat ćemo se na tehnološki nova zanimanja, moderne tehnologije i pretpostavljam da će to promijeniti i strukturu zaposlenosti u našoj županiji - nastavio je Sabati.

Iako kandidata za gradonačelnika Varaždina još uvijek nisu ponudili, Sabati je naglasio kako imaju HSS-ovog kandidata za gradonačelnika Lepoglave, Ivanca, Novog Marofa, a u pripremama su i za predstavljanje kandidata za gradonačelnika Varaždinskih Toplica.

- Za sada nismo još odlučili tko će biti kandidat za varaždinskog gradonačelnika. HSS će dati i dva zamjenika za župana, u ostalim sredinama dogovaramo kandidate, tako imamo HSS-ovog kandidata za gradonačelnika Lepoglave, Ivanca, Novog Marofa, a nadamo se da ćemo uskoro i Varaždinu ponuditi kandidata. U pripremi smo i za predstavljanje kandidata u gradu Varaždinske Toplice, jedino nećemo imati kandidata u Ludbregu.

Potpisivanju sporazuma nazočio je i predsjednik HSS-a, Branko Hrg koji je čestitao partnerima i poželio im uspjeh na izborima.

Komentari