Potpisan ugovor o obnovi i prenamjeni zgrade stare škole u Ludbregu

Objavljeno: 13.06.2014. 09:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

Gradonačelnik Dubravko Bilić u utorak je potpisao ugovor između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grada Ludbrega za sufinanciranje radova i projekt "Obnova i prenamjena zgrade stare škole u Ludbregu".

Gradu Ludbregu iz ministarstva za ovaj je projekt odobren iznos od 930 tisuća kuna. U dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture okupili su se načelnici općina i gradonačelnici, župani i drugi predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, među kojima je bio i gradonačelnik Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić.

– Zgradu će koristiti ludbreški srednjoškolci, a i dalje će u njoj biti i prostorije udruga. Vjerujem da će ovo uređenje biti najviše na dobrobit upravo udrugama, koje će po izgradnji zgrade srednje škole na raspolaganju imati znatno kvalitetnije uređene prostorije. Obzirom da je riječ o prostoru u centru grada, uređenjem dobivamo jednu zaokruženu cjelinu u kompleksu dvorca, a kako smo turistički orijentirani grad dodatnu zanimljivost kojom se možemo ponositi. – objasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U zgradu "stare škole" bit će uloženo još 240 tisuća kuna za nove prozore za što je 175 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo gospodarstva, dok će razliku pokriti Grad Ludbreg. U investiciju vrijednu više od milijun kuna kreće se uskoro.

Ove je godine za Program održivog razvoja lokalne zajednice zaprimljeno čak 727 prijava, a odabrano je 179 projekata koje će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirati s 68,7 milijuna kuna.

Komentari