Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo edukaciju u Županijskoj palači

Objavljeno: 14.04.2013. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske, u Županijskoj palači održana je edukacija dužnosnika i službenika jedinica lokalne i regionalne samouprave na temu sprečavanja sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, uloge i značaju sustava imovinskih kartica kao sredstva u borbi protiv korupcije, a tom su prilikom predstavljene i novosti u Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.

Prezentacije su održale članica Povjerenstva Branka Lukačević-Gregić, savjetnica Marija Vrhovski te tajnica Povjerenstva Majda Uzelac, koje su prisutnima objasnile sve obaveze i odgovornosti koje dužnosnici snose pri obnašanju javnih dužnosti.

Nakon prezentacija uslijedila je panel rasprava.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske 15. studenog 2012. usvojila je Akcijski plan i Strategiju suzbijanja korupcije kojima se edukacije dužnosnika i službenika na temu suzbijanja korupcije ubrajaju pod nadležnost Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Edukaciji su prisustvovali zamjenici župana Varaždinske županije mr. sc. Blanka Glavica-Ječmenica i Milan Pavleković, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina mr. sc. Vjeran Radelić.

Komentari