Povodom Dana pobjede odana počast poginulim braniteljima i u Lepoglavi

Objavljeno: 04.08.2015. 16:22

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 11:24

Foto: Grad Lepoglava

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici, odana je počast ljudima koji su izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu ugradivši pri tom svoje živote u temelje slobodne Hrvatske.

Počast su im polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom odali predstavnici Grada Lepoglave predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom, gradski vijećnici i članovi mjesnih odbora, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga te suborci i prijatelji.

- U ovom se trenutku s posebnim poštovanjem i zahvalom prisjećamo dana kada je oslobođena Hrvatska i svih onih koji su u toj borbi dali svoje živote. Sjećanje na te dane mora vječno živjeti. Svima nam je zadatka sačuvati taj spomen i slobodu Hrvatske, ali i neprestano činiti sve da Hrvatska bude zemlja u kojoj će njeni građani živjeti po mjeri slobodnog i sretnog čovjeka, baš kao što su to željeli naši branitelji – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić čestitavši ujedno svim nazočnima te svim građanima grada Lepoglave, posebice braniteljima, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Komentari