Pravna bitka na sudu u slučaju Ptiček

Objavljeno: 05.01.2011. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Pravna se bitka vodi na varaždinskom Županijskom sudu u slučaju bivšeg direktora "Parkova" Miljenka Ptičeka. Ptiček ima čak tri branitelja, dvojicu iz Varaždina i jednog iz Zagreba, koji pokušavaju osporiti sve sudske odluke vezane uz svog branjenika.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Biserka Plesničar rekla nam je da je jedan od branitelja podnio žalbu na rješenje o pritvoru u dijelu koje se tiče opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Naime, sud je Ptičeku odredio pritvor po osnovi mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Samo dan nakon te odluke Nadzorni odbor "Parkova" je Ptičeku uručio otkaz pa se njegov branitelj žalio na to sudsko rješenje. Sudsko vijeće žalbu je usvojilo i ukinulo pritvor po toj osnovi ali će Ptiček i dalje ostati u pritvoru po osnovi mogućeg utjecaja na svjedoke.

Ovaj tjedan jedan od Ptičekovih branitelja iz Zagreba uputio je i žalbu na pokretanje sudske istrage. Sudsko vijeće tu je žalbu zaprimilo i o njoj će odlučivati u sljedećih nekoliko dana.

Podsjetimo, Ptiček je uhićen prije dva tjedna zbog sumnje da je počinio više od 80 kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave te da si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko pola milijuna kuna.


FOTO: Željko Hajdinjak / Cropix

Vezane vijesti:
Novi obrat u slučaju parkovi: Ptiček dobio otkaz
Sutra odluka o pritvoru Miljenku Ptičeku
Miljenko Ptiček kod istražne sutkinje
Miljenko Ptiček u pritvoru još najmanje 72 sata

Komentari