Predložite Županiji kandidate za dodjelu javnih priznanja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.01.2013. 09:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na županijskim internetskim stranicama objavljen je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Varaždinske županije u 2013. godini, a to su proglašenje počasnim građaninom Varaždinske županije i nagrade Varaždinske županije.

Za počasnog građanina Varaždinske županije može se predložiti istaknuti i ugledni građanin Republike Hrvatske i druge države, koji je svojim radom i postupcima znatno pridonio promicanju ugleda Republike Hrvatske i Varaždinske županije u našoj i drugim državama.

Nagrade Varaždinske županije su nagrada za životno djelo, za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju i za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu.

Za nagradu za životno djelo mogu se predložiti pojedinci s prebivalištem na području Republike Hrvatske za cjelovito djelo i rad, kojeg su ostvarili tijekom svojeg radnog vijeka i života, a koje predstavlja osobito vrijedan doprinos razvoju Varaždinske županije u svim područjima gospodarskog ili društvenog života, kao i za ostala posebno vrijedna postignuća.

Za nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju mogu se predložiti pravne i fizičke osobe iz zemlje ili iz inozemstva za doprinos i postignuća koja su od osobitog značenja za Varaždinsku županiju u području gospodarskog ili društvenog života, a ostvarena su u 2012. godini.

Za nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu mogu se predložiti pravne i fizičke osobe u zemlji ili inozemstvu za izniman doprinos u razvoju i promociji ugleda i interesa Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Javni poziv otvoren je 30 dana od dana objave i traje do 16. veljače 2013. godine

Prijedloge za dodjelu javnih priznanja Varaždinske županije mogu dostaviti župan, predsjednik i vijećnici Županijske skupštine, građani, udruge građana i organizacije civilnog društva, tijela državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore i druge pravne osobe, vjerske zajednice, političke stranke te županijska upravna tijela.

Prijedlozi se dostavljaju Komisiji za dodjelu javnih priznanja, na adresu: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA, Franjevački trg 7, 42000 VARAŽDIN.

 

Komentari