Predstavljeni novi informacijski sustavi za elektroničko poslovanje škola

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.12.2013. 14:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Varaždinska županija

Na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola održanom u srijedu, 18. prosinca, u Županijskoj palači predstavljeni su novi informacijski sustavi poslovanja kojim bi se na jednostavniji i lakši način poslovalo unutar javnih ustanova.

Tako su ravnateljima predstavljeni integrirani informacijsko-financijski sustav winGPS, te informacijski sustav za elektroničko poslovanje škola.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić na početku se kolegija ukratko osvrnuo na ostvarene rezultate rada osnovnih i srednjih škola s područja Županije te kazao kako će njihov rad u nadolazećoj godini uz pomoć novog informacijskog sustava biti još bolji i efikasniji.

- Varaždinska županija iznimno je zadovoljna rezultatima rada našeg obrazovnog sustava u ovoj godini; osnivanje dviju novih srednjih škola, dva nova Centra izvrsnosti, pedeset jedan državni prvak, povlačenje sredstava iz europskih fondova, samo su neki od uspješno provedenih programa i projekata naših škola - zadovoljno je kazao zamjenik Kišić, apeliravši da će se i u budućem razdoblju nastaviti povlačiti sredstva iz Europske unije. Također je istaknuo kako će uvođenje novog informacijskog sustava u poslovanju itekako doprinijeti boljem i učinkovitijem radu zaposlenika u javnom sektoru.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Varaždinske županije mr. sc. Miroslav Huđek kazao je kako je implementacija novih informacijsko – financijskih sustava od iznimne važnosti za funkcioniranje obrazovnog sustava, a njegovom bi se primjenom smanjila papirologija te na taj način omogućilo svim korisnicima sustava brže, lakše i učinkovitije poslovanje.

- Uvođenje novog informacijskog sustava od velike je važnosti te ovom prigodom pozivam sve ravnatelje osnovnih i srednjih škola da se uključe u isti - pojasnio je pročelnik Huđek.

Benefite uvođenja novih informacijskih sustava u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove vidi i pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Varaždinske županije Klaudija Brezovec.

- Informacijska podrška vrlo je važna, a uvođenje takozvane "light" verzije sustava omogućit će znatno lakši rad i pristup proračunskim sredstvima. S početkom iduće godine kreće se s edukacijom korisnika i pokretanjem sustava, a u periodu od dvije godine uvedeni će biti i svi moduli cijelog sustava - pojasnila je Brezovec i naglasila kako će sustavom profitirati i Županija i krajnji korisnici, jer će troškovi poslovanja biti manji.

Savjetnik za informatičke poslove Varaždinske županije Robert Kelemen istaknuo je važnost uvođenja sustava za elektroničko poslovanje škola te naglasio kako se unutar   dosadašnje pravne regulative posluje i elektronskim putem, spomenuvši prednosti sustava za e-poslovanje od kojih su neke smanjenje troškova te jednostavnija uporaba i preglednost podataka, zatim olakšano pronalaženje dokumenata, s čime su se složili i predstavnici informatičkih tvrtki čije su prezentacije predstavili ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

Komentari