Predstavljeno novoizabrano vodstvo i projekti SDP-a Varaždin

Objavljeno: 19.12.2013. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Gradska organizacija SDP-a Varaždin, na konferenciji za medije održanoj 18. prosinca 2013. godine, predstavila je svoje projekte o kojima će se odlučivati na narednoj sjednici Gradskoga vijeća u sklopu izglasavanja proračuna Grada za sljedeću godinu.

Također, na konferenciji su predstavljeni i novoizabrani potpredsjednici i članovi predsjedništva Gradske organizacije Varaždin.

Vjeran Radelić je istaknuo da je u prijedlog proračuna Grada za narednu godinu uvršteno niz programa iniciranih od strane Gradske organizacije SDP-a.

- Prihvatili smo prijedlog ravnatelja privatnih dječjih vrtića za povećanjem sufinanciranja troškova smještaja djece u privatnim dječjim vrtićima; Grad će naredne godine u tu svrhu izdvojiti 100 kuna više po djetetu. Ukupno će se izdvojiti 4.650 000,00 kuna za sufinanciranje boravka djece u privatnim dječjim vrtićima. Također, 300 tisuća kunaa je predviđeno za sufinanciranje Školskih sportskih klubova, što znači da će izvannastavne školske sportske aktivnosti biti besplatne. Grad će sufinancirati i klubove koji se bave vodenim sportovima, posebno one koji rade s djecom s posebnim potrebama. U vrijeme krize potrebno je građanima olakšati svakodnevne izdatke, pogotovo za one najmlađe - rekao je Vjeran Radelić, te je ujedno je najavio pripremu kandidature Varaždina za projekt Europski grad kulture.

Mirela Ivanković, potpredsjednica GO SDP-a Varaždin, govorila je o drugim projektima koje je inicirao varaždinski SDP. Naime, u prijedlogu proračuna Grada osigurano je 700 tisuća kuna za sufinanciranje kupnje udžbenika i opreme za učenike svih razreda osnovnih škola u Varaždinu.

- Sljedeće školske godine mijenjati će se udžbenici, što za većinu roditelja predstavlja veliko financijsko opterećenje. Pomoć u nabavci knjiga biti će im podrška u opremanju djece za novu školsku godinu. Utvrditi će se kriteriji i način sufinanciranja, a prvenstveno će se polaziti od socijalnog statusa svake obitelji. U proračunu su predviđena i sredstva za igraonice na stranom jeziku za djecu vrtićke dobi, pa će roditeljima trošak po djetetu za tu aktivnost biti vrlo prihvatljiv. Također, financirati će se i kreativne radionice u školama u vrijeme uskrsnih praznika. Završetku opremanja Doma za žrtve obiteljskog nasilja namijenjeno je 220 tisuća kuna, u cilju stvaranja boljih uvjeta za zbrinjavanje žrtava - rekla je Ivanković.

Ljubica Križan, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Varaždina pozvala je građane na redovite susrete s gradskim vijećnicima SDP-a svakog prvog utorka u mjesecu od 18.00 -20.00 h u prostorijama stranke u Trakošćanskoj 24.

Komentari