Pregovori oko otvaranja specijalističkog studija u Lepoglavi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.02.2013. 17:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U utorak, 5. veljače, Lepoglavu su na poziv gradonačelnika Marijana Škvarića posjetili predstavnici Visoke škole za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti "Baltazar Adam Krčelić" iz Zaprešića te dužnosnici Grada Zaprešića.

Razlog posjete jest mogućnost otvaranja specijalističkog studija u Lepoglavi kao zasebnog odjeljenja te visoke škole.

Pregovori oko tog projekta započeli su prošle godine, jer trenutno u Lepoglavi, osim osnovnih škola, ne postoji institucija koja bi nudila mogućnost edukacije i usavršavanja građana u bilo kojem obliku.

Zbog brojnih upita građana o mogućnostima stvaranja preduvjeta za dodatno usavršavanje i fakultetsko obrazovanje, čime bi se podigla kvaliteta života i kapaciteti svih organizacija s područja Lepoglave, razvila se ideja o pokretanju tog projekta.

-Uvažavajući činjenicu da se zainteresirani mogu educirati u drugim središtima kao što su Varaždin i Zagreb, što poskupljuje njihovo školovanje te iziskuje više vremena radi putovanja, odlučili smo pregovarati o mogućnostima otvaranja specijalističkog studija zajedno sa Visokom školom koja propagira poduzetnički način razmišljanja, izjavio je gradonačelnik Škvarić.

Ukoliko se javi dovoljan broj zainteresiranih, predavanja bi se održavala u prostorijama osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi, koju su jučer gosti posjetili.

Osim škole, razgledali su Dom kulture u kojem planiraju postaviti referadu radi lakšeg komuniciranja sa studentima.

Komentari