KUP NK VARAŽDIN - NK MEĐIMURJE

Presingom u prvom poluvremenu Varaždin slomio Međimurje ali su se u drugom dijelu ponovo pokazale slabosti u obrani

Objavljeno: 27.09.2018. 08:02

Zadnja izmjena: 27.09.2018. 08:07

Foto: Damir Ivančić

Nakon jučerašnje kup utakmice, u kojoj je Varaždin pobijedio Međimurje i plasirao se u osminu finala trener gostujuće ekipe Matija Kristić čestitao je Varaždincima na pobjedi.

- Bila je to žustra, čvrsta utakmicas puno duela i s prilikama na obje strane. Mi smo imali lošiji ulazak u susret a Varaždin je bio puno agresivniji u sredini. U drugom poluvremenu smo promijenili pristup i pokazali da se možemo nositi ali nismo realizirali naše prilike. Mi smo mlada ekipa koja još treba stasati, prošle godine smo bili 3. liga sada smo u 2. ligi velika je to razlika. Ali, isto je dorbo znati da imamo puno prostora za napredak, dodao je Kristić.

Dobar povratak nakon Kustošije

Trener Varaždina Miljenko Mumlek bio je zadovoljan učinjenim. - Dogovor je bio da prvih 15 do 20 minuta napravimo presing na njihovu zadnju liniju te da na taj način dođemo do šansi. Na kraju se pokazalo da je taj period riješio utakmicu. U drugom dijelu moglo se svašta dogoditi. nesvjesno smo se povukli i dal inicijativu protivniku te pokušavali na kotranapade riješiti susret. Bilo je nekoliko šeprtljavih grešaka naše obrane ali su napadači Međimurja ostali iznenađeni poklonima i nisu uspjeli zabiti. Pred kraj smo izmjenama dobili na svježini. Ušli su Vuk i Težak te smo povećali brzinu i mirnoću u igri. Razvukli smo igru i Međimurje više nije bilo tako opasno. Imali smo šanse, Glavica je nekoliko puta bio u prilici ali ili je bilo zaleđe ili je bila netočna zadnja lopta. Međimurje će biti čvrst orah za sve drugoligaše, jer dobro igraju i nemaju imperativ pobjede. Što se moje ekipe tiče drago mi je da smo se vratili nakom posljednjih 20 minuta utakmice s Kustošijom i da su svi dobro reagirali, zaključio je Mumlek.

 

 

Komentari