sjednica općinskog vijeća

Prihvaćeno sufinanciranje aglomeracije i produljenog boravka učenika u Gornjem Knegincu

Objavljeno: 01.10.2016. 18:02

Zadnja izmjena: 01.10.2016. 18:08

Foto: Arhiva/Ilustracija

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec održanoj u četvrtak, 29. rujna, vijećnici su prihvatili Odluku o sklapanju Sporazuma o sufinanciranju projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Varaždin“ i prijedlog Odluke o financiranju produženog boravka učenika Osnovne škole Kneginec Gornji za vrijeme školske godine 2016./2017.

Aglomeracija Varaždin, koje je dio i Gornji Kneginec, obuhvaća izgradnju sustava odvodnje, rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, uslugu provođenja stručnog nadzora, uslugu upravljanja projektom, nabavu komunalne opreme za održavanje sustava odvodnje, uslugu informiranja javnosti i vidljivosti projekta te rješavanje imovinsko.pravnih odnosa. Predviđeni iznos sufinanciranja projekta od Općine Gornji Kneginec iznosi 850.259,00 kuna koje će Općina uplaćivati tijekom 6 godina na račun Varkoma.

U Osnovnoj školi Kneginec Gornji s 1. listopadom počinje provedba programa Produženi boravak kao oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec, a u cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave.

Općina Gornji Kneginec će financirati troškove rada stručne osobe u produženom boravku, s oko 100 tisuća kuna godišnje. Roditelji, odnosno skrbnici djeteta snosit će materijalne troškove u iznosu koji odredi Osnovna škola Kneginec Gornji, kao što su troškovi prehrane (ručka) u produženom boravku.

Komentari