Prijateljstvo bez granica: Međimurci posjetili mađarski Heviz

Objavljeno: 15.05.2012. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U mađarskom gradu Hevizu proteklog je vikenda održana druga od četiri velike manifestacije u skopu projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a u kojem je Međimurska županija jedan od partnera.

U Hevizu, poznatom mađarskom turističkom središtu koji ostvaruje gotovo milijun noćenja godišnje, međimursku tradiciju i kulturu s ponosom su predstavili članovi KUD Kaštela Pribislavec, te izlagači Međimurske roke, OPG Petković, OPG Đura, OPG Korent i Obuća Benko.

- Posebno veseli žestoki pljesak i bis koji su za svoj nastup zaslužili međimurski folkloraši, a i za izlagače je vladao veliki interes. Vjerujem da ovaj projekt polako ispunjava svoj cilj i naziv „Prijateljstvo bez granica” jer mi se čini da osim što u njemu imamo partnere, polako stičemo i prave prijatelje, kao bazu za buduću suradnju - ističe Marko Puškadija, koordinator projekta iz Međimurske županije dodavši da su već u Hevizu uspostavljeni vrlo dobri kontakti s mađarskim partnerima kojima je područje Međimurja i zbog atraktivnosti i zbog blizine vrlo zanimljivo za razmjenu turista.

- Dogovorili smo studijsko putovanje i dolazak mađarskih turističkih djelatnika u Međimurje, a nakon toga trebali bi na redovitoj bazi uslijediti i dolasci njihovih gostiju s obzirom da lječilišni turizam u Hevizu ne poznaje sezonu, već djeluje tijekom cijele godine - Istaknuo je Puškadija.

Slijedeća stanica u projektu je Zalaszentgrot od 22. do 24. lipnja, te grad Čazma koji će biti domaćin od 6. do 8. srpnja.

Komentari