Prijavite se na izbor za Naj volontera 2012.

Piše: eVz

Objavljeno: 19.11.2012. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Varaždinska udruga “Franjo Košćec” raspisala je natječaj za izbor Naj volontera 2012.  godine koji je otvoren do 4. prosinca.

Ove godine birat će se naj volonter iz područja humanitarnog rada, zaštite okoliša te urbanog volonterstva. Svečanost proglašenja najzaslužnijih osoba održat će se na Međunarodni dan volontera, 5.prosinca.

Prijavu s obrazloženjem zašto je osoba koju predlažete po vašem mišljenju naj-volonter možete poslati na e-mail udruge: [email protected] ili poštom u sjedište udruge, u ulici A.Šenoe 10/A,  42 000 Varaždin.

Prijavu možete uputiti i na adresu ureda u ulici S.S. Kranjčevića 7 u Varaždinu, a dodatne informacije u vezi natječaja možete dobiti na broj telefona 042 320-359.

Zakon o volonterstvu kaže da su volonteri i volonterke osobe koje dobrovoljno ulažu svoje osobno vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a pritom ne traže novčanu nagradu ili drugu imovinsku korist.

Volonter se u pravilu može postati bez obzira na dob, spol, starosnu dob, nacionalnost ili druge posebnosti. Jedino što je bitno jest da odlučite izdvojiti određenu količinu svoja vremena i odaberete način na koji ćete ga pokloniti nekome tko treba vašu pomoć.

Komentari