GRAD NOVI MAROF

Prijelog za vikend - Izložba Rabuzinovih radova i jedno od izletišta u blizini Novog Marofa

Objavljeno: 29.04.2021. 18:12

Zadnja izmjena: 29.04.2021. 18:15

Zbog odlične posjećenosti izložbe Jedinstvena Rabuzinova umjetnost iz Zbirke Vladimira Malogorskog, organizatori su je  odlučili produžiti na prvomajski vikend.

Tako u subotu, 1. svibnja i nedjelju, 2. svibnja slobodno isplanirajte povezati kulturu i rekreaciju. Izložba se može razgledati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin od 10.00 do 18.00 sati, poručuju iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Vječita inspiracija Rabuzinu bio je njegov kraj i „bregi“ koje je često slikao, stoga prošećite njima ovog vikenda. Iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa pozivaju sve posjetitelje izložbe da si izaberu i neku od zaninmljivih lokacija u blizini Novog Marofa:

  • Grebengrad– spoj povijesti i rekreacije. Utvrda iz 13. st. često je odredište zaljubljenika u  izlete. 
  • „Zagorski Klek“ – Čevo ( 562 nm) – Pogled koji Vas očekuje s vrha, oduzima dah.
  • Etno park Greben u mjestu Madžarevo mjesto je gdje ćete vidjeti kako se nekad živjelo, u kakvim su kućama živjeli naši stari na selu, čime su se bavili. 
  • Utvrda Paka – Utvrda Čanjevo sve je češće odredište šetača. 
  • Dvorci Bele – iako ih možete pogledati samo izvana, dvorci Bela I i Bela II uz dolinu Bednje rijedak su primjer kulturološkog krajolika. 
  • Crkva Blažene Djevice Marije Kraljice sv. Krunice u Remetincu, spomenik je kulture, nastala u 15. st. 
  • Izletište Lužec – u Oštricama - prekrasan prostor za izletnike, prošaran potocima i jezercima, okružen šumom, svakoj je obitelji prilika za ugodno proveden dan. 
  • Penjalište Pokojec iznad mjesta Podrute obično okupi penjače, ali ako i niste za tu vrstu rekreacije, prošečite do vidikovca iznad penjališta i uživajte u prekrasnom pogledu. 

Ovo su samo neki od prijedloga koje možete koristiti za planiranje prvomajskog vikenda. Uz šetnje, bicikl je također dobar odabir za aktivno proveden vikend, osobito dolina Bednje podno Čeva, pa svakako izvedite svoje bicikle na druženje cestom. Na Karting stazi Rauš održava se u subotu, Track day / event za zaljubljenike u moto adrenalin, no zbog epidemioloških mjera, posjet za posjetioce nije dozvoljen. 

 

 

Komentari