Prikupljanje hrane i pokrivača za Siriju nastavlja se tijekom cijelog srpnja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.07.2013. 08:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Prvi dio akcije "Jedan kruh i jedan pokrivač - pomoć za narod Sirije“ završen je u subotu, 29. lipnja, na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu.

Hrvatski Crveni križ, Hrvatski Caritas i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, pokrenuli su zajedničku akciju za pomoć stradalnicima u sukobima u Siriji.

Štand na kojem su se prikupljale donacije obezbijedile su Gradske tržnice, a volontiralo je petero članova Tima za krizna stanja Crvenog križa Varaždinske županije.

Organizatori zahvaljuju  svim građanima grada Varaždina i Facebook humanitarcima iz Varaždina koji su donijeli i donirali svoje stvari kako bi olakšali život ljudima u Siriji. Sakupljeno je odjeće, pokrivača i obuće za dva velika kombi vozila koja će biti poslana u centralno skladište Crvenog križa u Zaprešić odakle će veliki šleper donacije prebaciti u Siriju.

Drugi dio akcije odvijat će se tijekom cijelog mjeseca srpnja (sakupljanje odjeće, obuće, pokrivača i igračaka ), a završit će odlaskom u Prihvatni centar za djecu i ranjenike na granici Sirije i Turske, gdje bi se radilo na pružanju psihosocijalne pomoći djeci i ranjenicima.

Voditelj puta je ujedno i osnivač tog centra, dr. Masri (Sirijac koji radi u Hrvatskoj kao liječnik). Na put bi se krenulo 26. kolovoza ove godine, a tamo bi se ostalo između 1- 3 tjedna, ovisno o mogućnostima. Pripremno predavanje za ovo putovanje održat će dr. Masri  15.srpnja (ponedjeljak) u 18 sati u prostorijama Županijskog Crvenog križa.

Podsjećamo na lokacije koje prihvaćaju donacije za Siriju tijekom mjeseca srpnja 2013. godine.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Varaždin, Pavlinska 8., 320-411, prima donacije utorkom i četvrtkom u vremenu od 10-16 sati

Društvo Crvenog križa Ivanec, Ivanec, Đ.Arnolda 11, 781-534, prima donacije od ponedjeljka do petka u vremenu od 7-15 sati.

Društvo Crvenog križa Novi Marof, Trg Kralja Tomislava 15., 611-401, prima donacije od ponedjeljka do petka u vremenu od 7-15 sati.

Društvo Crvenog križa Ludbreg, Vinogradska 1., 819-522, prima donacije utorkom i četvrtkom u vremenu od 10-14 sati.

Komentari