varaždinska županija

Priređen prijem za Udomiteljske obitelji, pokloni financirani iz županovog osobnog fonda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.12.2019. 09:59

Zadnja izmjena: 19.12.2019. 10:04

Varaždinska županija je već tradicionalno priredila prijem djecu udomiteljskih obitelji s područja Varaždinske županije. Djecu te njihove obitelji prigodno je pozdravila savjetnica župana Natalija Martinčević koja se u svom  obraćanju zahvalila udomiteljima na trudu i ljubavi koje poklanjaju djeci.

- Blagdansko doba, odnosno doba Božića je najljepše doba kada jedni drugima pružamo toplinu, ljubav, osjeća se zajedništvo, a Vi dragi udomitelji ovoj prekrasnoj djeci pružate toplinu i osiguravate djeci ljubav. To je za svaku pohvalu,  zaslužujete najiskrenije pohvale i čestitke jer znamo da postati udomiteljem je zaista plemenita odluka, ali i iznimno odgovorna koja mijenja i dotiče mnoge živote. Koristim prigodu da pohvalim rad i aktivnosti udruge "Zipka" te udruge „Nada“, a također želim spomenuti kako u Varaždinskoj županiji imamo evidentirano ukupno 150 udomiteljskih obitelji za djecu i mlade te je u udomiteljskim obiteljima smješteno oko 270 djece – rekla je Natalija Martinčević te svima zaželjela mirne, sretne i vesele blagdane.

Djeci su podijeljeni i prigodni poklon paketi financirani iz osobnog županovog fonda, obzirom da je  župan Čačić oformio fond nakon odricanja od plaće. Osim Djeda Mraza i dobre vile, glazbeni program upotpunili su članovi plesnog studija SpinBox iz Novog Marofa, zatim članovi i članice DND Varaždin, sekcija - radionice ritmike i baleta te Glazbene radionice pjevanja „Mali slavuji“.

Prijemu su prisustvovale i intendantica HNK u Varaždinu mr.sc. Jasna Jakovljević, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat te  predsjednica Udruge udomitelja „Zipka“ Nada Furjan, Stana Vereš, tajnica Udruge kao i predstavnice Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec.

Komentari