grad lepoglava

Proglašena elementarna nepogoda od potresa, građani pozvani da prijave štetu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2021. 10:16

Zadnja izmjena: 21.01.2021. 13:35

Kao što smo već izvijestili, župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu od potresa za područje Grada Lepoglave i Grada Varaždinske Toplice te Općine Bednja.

Odluka o proglašenju elementarne nepogode donijeta je zbog šteta na stambenim, gospodarskim sakralnim i kulturnim objektima na području navedenih jedinica lokalne samouprave nastalih uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine. 

U skladu s navedenim, Grad Lepoglava je uputio poziv građanima da prijave štete od potresa na objektima na gradskom području i to najkasnije do 27. siječnja 2021. godine. Prijava se podnose Gradu Lepoglavi (gradska uprava) svakim radnim danom od 7 do 15 sati i to na zakonom propisanom obrascu koji se može preuzeti na službenoj web stranici Grada Lepoglave ili u prostorima gradske uprave. Uz prijavu se obavezno prilaže preslika osobne iskaznice, preslika kartice tekućeg računa, dodatni obrazac o objektu stradalom u potresu i fotodokumentacija oštećenja. Popunjeni obrazac prijave štete s traženom dokumentacijom mogu se poslati i putem elektroničke pošte na adresu [email protected], a što se, s obzirom na epidemiološku situaciju, i preporučuje. Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda obići će sve prijavljene lokacije.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja građani mogu kontaktirati gradske službe na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 042/494-313.

Komentari