Sjednica Općinskog vijeća

Proračun Trnovca Bartolovečkog iznosi 14 milijuna kuna - četiri milijuna više nego lani

Izvješće načelnika za drugu polovicu 2018. godine te izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom u prošloj godini bile su središnje teme sjednice Općinskog vijeća općine Trnovec Bartolovečki održane u četvrtak.
Objavljeno: 29.03.2019. 08:27

Zadnja izmjena: 29.03.2019. 08:28

Izvješće načelnika za drugu polovicu 2018. godine te izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom u prošloj godini bile su središnje teme sjednice Općinskog vijeća općine Trnovec Bartolovečki održane u četvrtak.

U izvješću o izvršenju Plana gospodarenja otpadom u 2018. godine istaknuto je da su prikupljene ukupno 963 tone svih vrsta otpada, što je smanjenje u odnosu na prethodne godine. Miješanog je komunalnog otpada bila 691 tona, a razina razvrstavanja otpada je na 24,73 posto. - To je na prosječnoj razini jedinica lokalne samouprave u kojima tvrtka Čistoća obavlja uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada. Inače, taj udio u općini Trnovec Bartolovečki raste, od 19 posto u 2016. preko 22 posto u 2017. godini pa se može zaključiti da se sve više otpad selektira - rekao je načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec.

Sljedeći korak je uspostava sustava prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada. I nadalje će se provoditi edukativno-informativne aktivnosti prema građanima o potrebi i načinu razvrstavanja komunalnog otpada. U izvješću o svom radu u drugoj polovici godine načelnik Šamec istaknuo je dva projekta čija je realizacija počela u tom razdoblju. Riječ je o rekonstrukciji Ulice Široke ledine, vrijednoj 2,9 milijuna kuna, i izvanrednom održavanju Radničke ulice, vrijednosti 874 tisuće kuna.

- Također, Općina je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zaprimila Odluku o financiranju energetske obnove zgrade javne namjene – bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu na iznos od 589 tisuća kuna. Trenutno se priprema natječajna dokumentacija za postupak javne nabave - najavio je Šamec te podsjetio i na obnavljanje dječjih igrališta u svim naseljima te obnavljanje pješačkih prijelaza kod osnovnih škola u Trnovcu i Šemovcu.

Što se tiče općinskog proračuna, Šamec je izvijestio da je u 2018. godini iznosio 14 milijuna kuna, dok je godinu ranije Općina raspolagala s 10,5 milijuna kuna. Općinski vijećnici donijeli su i odluku da će se svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine održati 17. travnja, a program obilježavanja Dana Općine bit će upotpunjen kulturnim i sportskim manifestacijama.

Komentari