Prve dvije pošiljke pomoći iz Maruševca otišle za Županju

Objavljeno: 27.05.2014. 16:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Josip Vrbanec

Općina Maruševec se uključila u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za stanovnike poplavljenih područja Slavonije.

Pomoć se prikupljala u srijedu, 28. svibnja na šest mjesta i to društvenom domu u Donjem Ladanju, vatrogasnom domu u Maruševcu, društvenom domu Greda, društvenom domu u Cerju, društvenom domu Druškovec te društvenom domu Novaki. Pozivu se odazvao velik broj žitelja općine Maruševec koji su svojom pomoći omogućili prikupiti 4.000 kilograma prehrambenih i higijenskih proizvoda te 500 kilograma razne odjeće i obuće.

Općina Maruševec se odlučila da sakupljenu pomoć direktno dostavi ugroženom području u dogovoru s odgovornim ljudima Grada Županje i osobama s našeg područja koje prebivaju na stradalom području, a s kojima već nekoliko godina surađuje i Kuburaška udruga Maruševec na kulturnom planu.

Prva pošiljka od 1700 kilograma je odmah drugi dan dostavljena u Gradsko društvo Crvenog križa u Županji vatrogasnim vozilom DVD-a Maruševec, a primopredaju je obavio njihov član Marijan Fatiga. Druga pošiljka od 2000 kilograma otpremljena je u petak 23. svibnja, a vozilo je osigurao Željko Novak iz Šemovca. Ostatak prikupljene pomoći predviđen je za isporuku sredinom ovog tjedna, ponovno vatrogasnim vozilom DVD-a Maruševec. Općina Maruševec ovime neće prestati s aktivnostima prikupljanja pomoći za ugrožena područja nego će se nastaviti   organizirano prikupljanje u suradnji s centrima i izraženim potrebama s terena.

Tako se već sada najavljuju potrebe za sijenom za stoku, a samo dan nakon objave poziva javilo se nekoliko mještana koji već sada nude pedesetak bala sijena i slame tako da su u tijeku razgovori o načinu otpreme.

Načelnik općine Maruševec Ivan Šagi javno se u nekoliko navrata zahvalio žiteljima na velikoj iskazanoj solidarnosti sa stradalima u poplavama, kao i svim volonterima koji su sudjelovali u prikupljanju i otpremi pomoći.

Komentari