Radnici T7 VIS-a u ponedjeljak prosvjeduju na Korzu

Piše: evarazdin

Objavljeno: 17.02.2012. 18:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Radnici T7 VIS u ponedjeljak ujutro ispred gradske vijećnice u Varaždinu organiziraju javno okupljanje te mirni prosvjed radi zaštite svojih socijalnih i gospodarskih interesa...

Prosvjed je organiziran,  kako novode iz T7 Visa, iz razloga što je Grad Varaždin na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušem, unatoč sklopljenom i valjanom ugovorom o interventnom odvozu i zbrinjavanju lokacije Brezje zaključenim sa društvom T7 Vis, odbio predati komunalni otpad na zbrinjavanje društvu čiji su oni zaposlenici.

Također tvrde da neispunjavanjem ugovornih obveza od strane Grada Varaždina za društvo T7 Vis i zaposlenike nastaje nesaglediva šteta, te se oni pribojavaju za vlastitu egzistenciju i mogućnosti gubitka više od 400 radnih mjesta.

Iz opisanog razloga žele odgovornim osobama u Gradu, kako tvrde  ukazati na nezakonitost njihova postupanja prema njihovom poslodavcu te na taj način putem mirnog prosvjeda upozoriti gradsku vlast.

Budući da ne postoji drugi način na koji bi radnici mogli zaštiti svoja prava, odlučili su se za javno okupljanje, navodi se u pozivu za medije.

Komentari