Raspisan natječaj Grada Lepoglave za bespovratnu pomoć u poljoprivredi

Objavljeno: 25.03.2015. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Siniša Sović

Raspisan je natječaj Grada Lepoglave za dodjelu bespovratnih sredstava pomoći u poljoprivredi u 2015. godini.

Riječ je o natječaju temeljem kojeg će Grad Lepoglava dodjeljivati bespovratna novčana sredstva za ulaganja u poljoprivredi i to za investicije u sustave izgnojavanja u štalama i skladištenje stajnjaka, zatim za investicije u izgradnju i opremanje objekata za preradu poljoprivrednih i stočarskih proizvoda,  investicije u skladištenje i čuvanje poljoprivrednih proizvoda, investicije u nabavu novih ili modernizaciju postojećih plastenika i staklenika, investicije u mlijekomate, kao i investicije u nabavu poljoprivredne mehanizacije.

Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se i za izradu projektne dokumentacije, izgradnju, adaptaciju, dogradnju i opremanje svih vrsta objekata poljoprivredne namjene.

Korisnici bespovratnih novčanih sredstava mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava s područja Grada Lepoglave koja djeluju kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, trgovačko društvo, zadruga ili udruga te nemaju dugovanja prema Gradu Lepoglavi.

Visina bespovratne pomoći može iznositi najviše do 50 posto vrijednosti investicije koja po korisniku ne može biti veća od 15 tisuća kuna. Prijave na natječaj podnose se na obrascu koji se može podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave ili na službenoj internet stranici Grada, gdje su objavljene podrobnije informacije o načinu prijave pa tako i dokumentacija koja se prilaže uz prijavu.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od objave natječaja u javnom glasilu.

Komentari