skupština

Redovnom skupštinom KUD Općine Petrijanec proslavio 25 godina postojanja

Objavljeno: 12.02.2020. 17:55

Zadnja izmjena: 12.02.2020. 17:55

Članovi KUD-a Općine Petrijanec održali su u nedjelju 9.veljače u Društvenom domu Petrijanec godišnju Skupštinu.

ŽVS Erato pod vodstvom gđe. Melite Bešvir izvele su himnu, a nakon toga se minutom šutnje odala počast preminulim članovima KUD-a, kao i poginulim braniteljima RH. Skupštinu je otvorila predsjednica KUD-a Natalija Ivančić te pozdravila prisutne članove KUD-a i goste.

Predsjednica je naglasila kako je ove godine 25.godina postojanja KUD-a te da će se osim već tradicionalnih ,,Liepih cajtov s KUD-m“ i Božićnog koncerta, organizirati i tematski nastupi kao što su Večer dječjeg folklora, Večer folklora i tambure, Večer glume i cjelovečernji koncert kojim bi se objedinila i 5.godina postojanja ŽVS Erato. 

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pozdravio je  članove KUD-a i goste, te zahvalio Udruzi na radu. Istaknuo je da su prošle godine rebalansom osigurali veća financijska sredstva, a i ove godine  KUD će dobiti sredstva sukladno natječaju za udruge i naravno stavci u proračunu. Općina redovito prijavljuje KUD na razne natječaje, pa se tako za jedan prijavljeni projekat nada pozitivnom odgovoru jer su tražili dodatnu dokumentaciju.

Komentari