Bednja i Plitvica se povlače, ukinute izvanredne mjere obrane od poplava

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.11.2013. 09:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prema posljednjem izvješću  Centra za obranu od poplava Varaždin od 17 sati 13. studenog stanje je sljedeće.

Rijeka Bednja

Kod Kapele Podravske poplavljeni su plastenici i jedan gospodarski objekt, a tijekom noći se očekuje potpuno povlačenje rijeke Bednje u korito čime bi se ispunili uvjeti da se ukinu mjere izvanrednog stanja i izvanredne obrane od poplava.

Rijeka Plitvica

Na Plitvici se vodostaj značajno smanjio, na odušnom kanalu Plitvice više nema prelijevanja van korita, u Hrastovljanu vodostaj i dalje opada.

Izgrađene linije zečjih nasipa na svim lokacijama zadržale su poplavnu vodu i usmjeravali otok vode u korita odušnog kanala  Plitvice kao i starog toka Plitvice.

Stanje je pod kontrolom i do kraja dana se ne očekuju problemi ni intervencije. Tijekom noći se očekuje potpuno povlačenje rijeke Plitvice u korito čime bi se ispunili uvjeti da se ukinu mjere izvanrednog stanja i izvanredne obrane od poplava.

U jutarnjim satima nije bilo značajnijih promjena.

Hrvatske vode od 8:30 sati, dana 13. studenog, ukidaju izvanredne mjere obrane od poplava i izvanredno stanje obrane od poplava za područje malog sliva rijeka Plitvica i Bednja. Mjere redovne obrane od poplava ostaju i nadalje na snazi.

Komentari