Počele pripreme za školu

Roditeljima s područja Ivanca isplaćene potpore za opremanje 117 prvašića

Objavljeno: 18.08.2023. 19:13

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 19:18

Iz Grada Ivanca izvijestili su da su isplatili potpore za opremanje 117 prvašića za školu, a s obzirom na otprilike 1.000 zahtjeva za prvašiće i refundaciju troškova nabave obaveznih radnih bilježnica za učenike 2-8. razreda, u gradskim službama i dalje je u tijeku njihova obrada i isplata na tekuće račune roditelja.

Do sada su obrađeni svi pristigli zahtjevi i isplaćene potpore za opremanje 117 prvašića u iznosu od 93 eura, naveli su iz Grada, uz napomenu da desetak 
roditelja nije podnijelo zahtjev, no to još uvijek mogu učiniti. Tu potporu Grad isplaćuje sa željom da roditeljima ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu nabavom školske torbe, pribora, bilježnica i sl.

Što se tiče refundacije troškova roditeljima za nabavu obaveznih radnih bilježnica i likovnih mapa, pravo na to imaju svi roditelji učenika od 2. do 8. 
razreda, a obrade njihovih zahtjeva i isplate na tekuće račune roditelja su u tijeku. Troškovi radnih bilježnica i mapa za svaki su razred drukčiji pa tako, ovisno o razredu koji učenik pohađa, Grad roditeljima isplaćuje naknade od 30 eura za niže razrede pa sve do 66 eura za više razrede.

Pravo na potpore ostvaruju svi učenici s prebivalištem na području Grada Ivanca, uključujući i one koji pohađaju škole u Žarovnici, Kamenici i 
Tužnom. Za te potpore Grad je u proračunu za 2023. osigurao 45.500 eura.

Komentari