Rotarijanci ponovo nagrađuju izvrsne učenike i studente

Objavljeno: 29.02.2012. 14:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Rotary Club Varaždin

Varaždinski rotarijanci ponovno nagrađuju izvrsnost koja krasi najbolje učenike i studente te diplomante i poslijediplomante s područja Varaždinske županije.

Naime, Rotary Club Varaždin objavio je javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade za izvrsnost, a detalji o njoj predstavljeni su na konferenciji za novinare u Rotary sobi hotela Turist.

- Prepoznavanje i poticanje izvrsnosti u društvu u samom je središtu aktivnosti Rotary klubova širom svijeta, pa je tako i naš klub još 2003. godine, osmislio i s velikim uspjehom počeo provoditi nagrađivanje izvrsnih mladih ljudi, Nagradom za izvrsnost ujedno nastojimo mijenjati odnos cijeloga društva prema znanju i kompetenciji – istaknuo je predsjednik Rotary Cluba Varaždin mr. ph. Stjepan Talan.

Kako je istaknuo član Uprave Fonda za nagrađivanje izvrsnosti mr. sc. Andrija Petrović, Rotary Club Varaždin će novčano nagraditi izvrsne u četiri kategorije.

Na srednjoškolskoj razini nagrada će iznositi 500 kuna, prvostupnici i diplomanti bit će nagrađeni s tisuću kuna, dok će na poslijediplomskoj razini nagrada iznositi 2.000 kn.

Klub će i ove godine dodijeliti nagrade u posebnoj kategoriji.

- Klub je prošle godine potpisao ugovore o suradnji s obrazovnim, znanstvenim i razvojnim institucijama s područja naše županije, te s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom, temeljem kojeg institucije same predlažu najizvrsnije, a Rotary Club Varaždin, prema usvojenim kriterijima, primjenjujući načelo nepristranosti, potom formira listu kandidata za Nagradu – naglasio je Andrija Petrović.

 Član Uprave Fonda za nagrađivanje izvrsnosti dr. sc. Miroslav Benko na konferenciji je istaknuo kako je Rotary Club Varaždin sredstva za Nagradu osigurao organizacijom dobrotvornih priredbi, kakva je bila nedavno održani Rotary bal za Valentinovo, ali i kroz sredstva prikupljena od sponzora.

Stoga će fond Nagrade za izvrsnost i ove godine biti na razini prošlogodišnjeg - iznosit će najmanje 25 tisuća kuna.

Javni poziv Godišnje nagrade za izvrsnost odnosi se na 2011. godinu, a bit će otvoren sve do 15. travnja ove godine, dok će svečanost dodjele Nagrade biti održana 11. svibnja u Tehnološkom parku Varaždin.

Inače, javni poziv objavljen je na web stranici Rotary Cluba Varaždin rotary-varazdin.hr, a dodatne obavijesti mogu se dobiti putem elektronske pošte na adresi [email protected] ili [email protected]

Komentari