52. hrvatski klub u distriktu 1913

Rotary club Trakošćan primljen u svjetsku Rotary obitelj

Objavljeno: 21.05.2016. 14:10

Zadnja izmjena: 21.05.2016. 14:20

Foto: RC Trakošćan

U sklopu obilježavanja 111. godišnjice Rotary pokreta, jedne od najstarijih servisnih organizacija u svijetu, 52. hrvatski klub postao je Rotary club Trakošćan.

Rotary club Trakošćan tako je postao 52. hrvatski klub u distriktu 1913, koji sada broji 1.270 rotarijanaca u Hrvatskoj. Simboličnim stavljanjem značaka i predsjedničkog lanca dvadeset članova kluba prihvatilo je poziv za služenje potrebitima.

– To je velika čast i odgovornost. – rekao je Marijan Bulat, guverner hrvatskog Rotary distrikta 1913, istaknuvši kako mu je drago da je klub osnovan upravo u Trakošćanu kako bi objedinio članove iz Lepoglave, Ivanca i Bednje.

U umjetničkom programu sudjelovali su Zagorje Brass quintet i članice vokalnog ansambla „Sakcinski“, a sav prihod od donacija prikupljenih na svečanoj večeri bio je namijenjen Udruzi Ivanečko sunce, koja brine o osobama s intelektualnim teškoćama.

– Upravo su ovom akcijom željeli pokazati senzibilitet prema ljudima ovoga kraja i pružiti im pomoć. – istaknuo je Damir Poljak, predsjednik Rotary kluba Trakošćan.

Podršku rotarijanskim prijateljima, uz članove kumskog kluba Varaždin 1181, došli su dati i predstavnici 20-ak klubova iz čitave Hrvatske, koji su iskoristili prigodu i pozvali na druženja tijekom godine i brojne akcije koje organiziraju u svrhu prikupljanja pomoći najpotrebitijima.

Komentari