radovi u punom jeku

Foto - U Trakošćan stižu još dva dampera: Do ovog datuma trebao bi biti očišćen prvi dio

Objavljeno: 24.03.2024. 18:20

Zadnja izmjena: 24.03.2024. 18:20

Radovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera u punom su jeku - jučer je bio 20. radni dan s prekidom od pet dana za vrijeme velikih količina kiše, a kako je najavio direktor VGO za Muru i Gornju Dravu Milan Rezo, radovi će se idućeg tjedna intenzivirati.

Naime, kako je najavio, početkom sljedećeg tjedna dolaze još dva dampera te će ih time sveukupno na gradilištu biti deset, čime će se dostići cilj vađenja 2.000 kubika sedimenta dnevno.

- Nastavljamo s radovima na čišćenju jezera od nataloženog sedimenta. Do sada je izvađeno ukupno 30-ak tisuća kubnih metara sedimenta te uredno isti odvezli na deponij. Ukoliko nas vrijeme posluži, vjerujemo da ćemo do 15. travnja ove godine uspjeti očistiti prvi dio jezera Trakošćan od nataloženog sedimenta i na taj način stvoriti novu vizuru u okruženju dvora Trakošćan - rekao je Rezo.

Podsjetimo, Rezo je, gostujući nedavno u našem eTV studiju, rekao kako garantira da će se sediment na području cijelog dna nekadašnjeg jezera izvaditi do kraja lipnja, nakon čega slijedi ponovno punjenje jezera početkom ove jeseni.

Komentari