Prihvaćena inicijativa

Foto - Đuras: Uskoro će biti riješen problem izlijevanja Vinskog potoka u Stažnjevcu

Objavljeno: 05.04.2024. 11:07

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 11:15

Hrvatske vode prihvatile su inicijativu Mjesnog odbora Stažnjevac, koju je predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanna i čelnik ivanečkog HDZ-a Zdenko Đuras podržao s nezavisnim vijećnikom u Gradskom vijeću Grada Ivanca Nikolom Sedlarom te će uskoro biti riješen problem Vinskog potoka i njegova izlijevanja za vrijeme obalnih padalina.

Kako je Đuras izvijestio na svom Facebook profilu, u četvrtak su zajedno s direktorom VGO-a za Muru i Gornju Dravu Milanom Rezom obišli lokaciju skorih radova na tom vodotoku koji se za obilnih kiša često razlijeva rijekom proljetnih i jesenskih kiša i plavi gospodarske objekte i dvorišta građana na tom području.

- Zahvaljujući Hrvatskim vodama prijetnja koje je za obiteljske kuće predstavljao Vinski potok uskoro će postati stvar prošlosti. Naime, za vrijeme jakih i obilnih padalina taj se potok izlijevao iz svog korita te ugrožavao okolne obiteljske kuće i gospodarstva. Hrvatske vode uskoro će riješiti taj problem radovima na regulaciji samog korita potoka čime će se riješiti problem izlijevanja tog potoka u budućnosti - poručio je Đuras. Obilazak su nastavili u Ivanečkoj Željeznici, gdje također traju radovi koje izvode Hrvatske vode.
 

Komentari