Ususret Uskrsu

U ivanečkom Gradskom parku održana tradicionalna uskršnja manifestacija, evo kako je bilo

Objavljeno: 24.03.2024. 17:17

Zadnja izmjena: 24.03.2024. 17:29

U Gradskom parku na tradicionalnoj manifestaciji Uskrs u Ivancu jučer su okupio velik broj građana i njihovih gostiju, a za dobru atmosferu bile su zaslužne brojne ivanečke udruge (Maska Ivanec, KUD Salinovec, UG Margareta Margečan, UG Prigorec) koje su svoje štandove prepunile pisanicama i tradicionalnim uskrsnim jelima i kolačima.
 
Pridružili su se i Ivanečki vitezovi i Turistička zajednica Grada Ivanca, članice udruge Nada i Ivanečko sunce, žene iz sekcije župnog Caritasa, Učenička zadruga Iglica OŠ Radovan  i dr. Manifestacija je počela pozdravnim riječima i zahvalama koje su svim sudionicima, izlagačima i djeci uputili gradonačelnik Milorad Batinić i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, a manifestaciji su se pridružili i pojedini gradski vijećnici na čelu s predsjednikom Vijeća Zdenkom Đurasom, izvijestili su iz Grada Ivanca. 

 Grad je malene počastio punim košaricama slatkiša, a sve posjetitelje i s 500 porcija vrućih papalina. Pravo iznenađenje priredili su strani radnici katoličke vjeroispovijesti (iz Sri Lanke), zaposleni u Ivančici d.d. Želeći pokazati svoje gastronomske običaje uz Uskrs, na štand su donijeli ogromne količine svojih nacionalnih delicija pa i ne čudi da se oko štanda stvorila gužva. Pojelo se sve.

Komentari