Rudar - Plitvica 3:3, Gojančani korak do sna

Objavljeno: 26.06.2013. 00:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

Igrači Plitvice još će dugo sanjati prečku koja se u utorak u Murskom Središću zatresla u 70. minuti. Da je slobodni udarac Luke Tomašića pronašao mrežu, Gojančani bi sljedeće sezone možda igrali u trećoj ligi. Ovako ostaju u istom rangu, ali s velikom satisfakcijom zbog ponajbolje sezone u povijesti kluba...

Baš kao što je i najavio, trener Dragutin Posavec nije se protiv Rudara u Međimurje išao predati. Bilo je to sasvim drugačije lice Plitvice od onog subotnjeg, kada su kod kuće poraženi sa 1:3. Nakon početne dominacije domaćina i otvarajućeg gola Darija Šoltića u 21. minuti, ostatak se utakmice uglavnom odvijao u znaku gostiju.

Preokret je režiran u samo dvije minute, između 31. i 33. Prvo je Tomašić iskoristio poveću gužvu nakon kornera i prebacio istrčalog vratara Marija Rajfa, a onda je na 2:1 za goste u svom stilu, iz skoka, povisio Krunoslav Buhin.

Trenutak dekoncentracije Plitvicu je na početku drugog dijela koštao novog poravnanja. Ovoga puta obranu je zatekao Nikola Šoltić, koji se na rubu šesnaesterca namjestio na ljevicu i praktički neometano naciljao desni kut mreže.

Grešku je već u 50. minuti kompenzirao Nino Melnjak. Ponovno se radilo o ubačaju i ponovno je Plitvica zabila glavom za vodstvo 3:2.

Čuvena prečka dogodila se dvadeset minuta kasnije. Iako su je Gojančani već vidjeli u golu, lopta se odbila prema zemlji i do Rudarovih braniča koji su zatim očistili opasnost. Kako su se stvari mijenjale filmskom brzinom, tako je nada Plitvice začas ugašena. Na 3:3 vratio je Alen Kovačić i time međimurskom sastavu osigurao promociju u 3. HNL Sjever.

Gosti su za hrabru partiju ovog puta ostali bez nagrade, ali pogled u retrovizor sezone treneru Posavcu ne ostavlja baš nijedan razlog za nezadovoljstvo. Plitvica će jesen dočekati kao vlasnik dvostruke županijske krune i zimskog malonogometnog prvenstva te s naglašenom ambicijom da se sljedeće sezone ponovno bori za lovorike.

Komentari