Rudarska četa i Vitezovi ivanovci dobili priznanje grada Ivanca

Objavljeno: 28.06.2015. 20:58

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 08:41

Foto: Mirjana Stančić

Prije samog održavanja svečane sjednice Gradskog vijeća povodom ovogodišnje proslave Dana grada Ivanca, članovi povijesne postrojbe Ivanečke rudarske čete dočekali su na ulazu sve goste, među kojima je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sa suradnicima...

Na početku svečanog programa upriličen je scenski prikaz, čitan je dio Povelje iz 1396. g koju je zorno, autoritativnim i efektnim pristupom pročitao dugogodišnji suradnik-član Ivanečkih vitezova, „prior“ Tomislav Drempetić -Hrčić.

- U pratnji na bini  su bili ponosni članovi povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci i njihove dame. Pojavljivanje naših članova u replikama povijesnih odora je naišlo na veliko zadovoljstvo mnoštva okupljenih uzvanika -  naglasio j Boris Jagetić Daraboš, predsjednik spomenute povijesne postrojbe.

Tradicionalno, na svečanoj sjednici se dodjeljuju Priznanja Grada  pojedincima i udrugama. Ove godine između ostalih  Zahvalnicu grada Ivanca za protekle višegodišnje  aktivnosti,kulturno -turističku promidžbu grada Ivanca i njegove povijesti dobili su Rudarska četa i Vitezovi ivanovci.

Zahvalnicu je preuzeo predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš u pratnji viteških dama i ostalih članova povijesne postrojbe.

- Ovo je zahvala svim članovima udruge koji  aktivno i ustrajno promiču našu baštinu diljem Hrvatske i van naših granica nesebičnim zalaganjem i samim time utječu na kulturni razvitak šire društvene zajednice – ističe Jagetić Daraboš.  

Nakon službenog dijela predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u nekoliko navrata se fotografirao s članovima spomenute udruge i za uspomenu mu je uručen Viteški pečat s posvetom. Isti poklon je uručen i potpredsjedniku Sabora te gradonačelniku Miloradu Batiniću.

Komentari