Od nedjelje počinje svjetsko prvenstvo Srednjih škola u Varaždinu

Objavljeno: 14.04.2012. 10:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Za Svjetsko školsko rukometno prvenstvo kojem će od 14. do 22. travnja biti domaćin Varaždinska županija – sve je spremno, poručio je predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza Nikola Perković na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u županijskoj palači u Varaždinu.

Na prvenstvu će sudjelovati više od 700 natjecatelja i natjecateljica iz 20 zemalja raspoređenih u 19 ekipa u konkurenciji mladića i isto toliko u konkurenciji djevojaka. Hrvatsku će u ženskoj konkurenciji predstavljati rukometašice iz Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova, a u muškoj konkurenciji -  rukometaši iz Prve riječke hrvatske Gimnazije. Utakmice će se igrati u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, točnije u dvoranama Srednje škole Ivanec, OŠ Petrijanec, OŠ Kneginec Gornji, dvorani Graberje u Varaždinu te u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, najavio je Perković dodavši da od hrvatskih predstvnika očekuje dobar plasman.

- Mi uvijek želimo biti pobjednici, ali nije to uvijek zadatak. Ovo je festival školskog sporta, nadamo se dobrom rezultatu naših predstavnika, a sada što god to značilo, jer najbolji će rezultat biti to što će Prvenstvo jako dobro uspjeti, ja se nadam, istaknuo je Perković.

Osim natjecanja u rukometu, cilj Svjetskog školskog rukometnog prvenstva je i – obrazovanje i edukacija kroz sport, istaknuo je glavni tajnik Međunarodnog školskog sportskog saveza Jan Coolen koji je također prisustvovao konferenciji za novinare.

- Ne mogu reći tko će biti najbolji, jer s obzirom da se Svjetsko školsko rukometno prvenstvo održava svake dvije godine, moguće je da na ovom natjecanju neće nastupiti ekipe koje su se natjecale na prošlom Prvenstvu, nego neke sasvim nove. Tako da odgovor na pitanje tko bi mogao biti najbolji – ne znam, ali ono što znam je da je naš zadatak da mladima omogućimo ne samo da igraju rukomet, nego da se druže, predstave svoju zemlju, običaje i kulturu, te upoznaju kulturu ostalih zemalja iz kojih dolaze natjecatelji, kao i zemlje domaćina – Hrvatske, rekao je Coolen.

Mladi će priliku za predstaviti svoju zemlju imati i na Susretu nacija – manifestaciji koja će kao popratni program Svjetskog školskog rukometnog prvenstva biti održana u utorak, 17. travnja na varaždinskom Franjevačkom trgu.

Spomenimo i da natjecateljski dio počinje u nedjelju u jutarnjim satima, a hrvatski će predstavnici u obje konkurencije igrati u dvorani Graberje u Varaždinu s početkom u 8.30, odnosno u 10 sati. Ulaz je slobodan, te se pozivaju zainteresirani da podrže naše rukometaše i rukometašice.

Svečano otvaranje Svjetskog školskog rukometnog prvenstva, kojeg organiziraju Međunarodni školski sportski savez, Hrvatski školski športski savez, Varaždinska županija i Grad Varaždin zakazano je za nedjelju, 15. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin s početkom u 20.30 sati.

 

 

Za Svjetsko školsko rukometno prvenstvo kojem će od 14. do 22. travnja biti domaćin Varaždinska županija – sve je spremno, poručio je predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza Nikola Perković na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u županijskoj palači u Varaždinu. Na prvenstvu će sudjelovati više od 700 natjecatelja i natjecateljica iz 20 zemalja raspoređenih u 19 ekipa u konkurenciji mladića i isto toliko u konkurenciji djevojaka. Hrvatsku će u ženskoj konkurenciji predstavljati rukometašice iz Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova, a u muškoj konkurenciji -  rukometaši iz Prve riječke hrvatske Gimnazije. Utakmice će se igrati u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, točnije u dvoranama Srednje škole Ivanec, OŠ Petrijanec, OŠ Kneginec Gornji, dvorani Graberje u Varaždinu te u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, najavio je Perković dodavši da od hrvatskih predstvnika očekuje dobar plasman:

 

-  Mi uvijek želimo biti pobjednici, ali nije to uvijek zadatak. Ovo je festival školskog sporta, nadamo se dobrom rezultatu naših predstavnika, a sada što god to značilo, jer najbolji će rezultat biti to što će Prvenstvo jako dobro uspjeti, ja se nadam, istaknuo je Perković.

 

Osim natjecanja u rukometu, cilj Svjetskog školskog rukometnog prvenstva je i – obrazovanje i edukacija kroz sport, istaknuo je glavni tajnik Međunarodnog školskog sportskog saveza Jan Coolen koji je također prisustvovao konferenciji za novinare. Tijekom 8 dana prvenstva očekuju nas odlične utakmice, a tko će biti najbolji – teško mi je prognozirati, rekao je Coolen:

 

- Ne mogu reći tko će biti najbolji, jer s obzirom da se Svjetsko školsko rukometno prvenstvo održava svake dvije godine, moguće je da na ovom natjecanju neće nastupiti ekipe koje su se natjecale na prošlom Prvenstvu, nego neke sasvim nove. Tako da odgovor na pitanje tko bi mogao biti najbolji – ne znam, ali ono što znam je da je naš zadatak da mladima omogućimo ne samo da igraju rukomet, nego da se druže, predstave svoju zemlju, običaje i kulturu, te upoznaju kulturu ostalih zemalja iz kojih dolaze natjecatelji, kao i zemlje domaćina – Hrvatske, rekao je Coolen.

 

Mladi će priliku za predstaviti svoju zemlju imati i na Susretu nacija – manifestaciji koja će kao popratni program Svjetskog školskog rukometnog prvenstva biti održana u utorak, 17. travnja na varaždinskom Franjevačkom trgu. Spomenimo i da natjecateljski dio počinje u nedjelju u jutarnjim satima, a hrvatski će predstavnici u obje konkurencije igrati u dvorani Graberje u Varaždinu s početkom u 8.30, odnosno u 10 sati. Ulaz je slobodan, te se pozivaju zainteresirani da podrže naše rukometaše i rukometašice. Svečano otvaranje Svjetskog školskog rukometnog prvenstva, kojeg organiziraju Međunarodni školski sportski savez, Hrvatski školski športski savez, Varaždinska županija i Grad Varaždin zakazano je za nedjelju, 15. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin s početkom u 20.30 sati. Svi ste dobrodošli!

Komentari