S novom kanalizacijom Vuglovec i Gečkovec uskoro bez smrada i legla štetnika

Objavljeno: 24.09.2015. 10:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Grad Ivanec

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktor Ivkoma Mladen Stanko u utorak su obišli veliko gradilište otvoreno na području mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec, gdje su u tijeku opsežni radovi na gradnji oborinske kanalizacije...

Radovi se obavljaju na dionici dugoj 400 metara i time će se napokon riješiti jedan od najvećih problema ovoga kraja.

- Riječ je o potoku, odnosno, zapuštenom kanalu u koji se, osim oborinskih, slijevaju i kanalizacijske vode pa se iz njega dižu neugodni mirisi, a postao je i leglo štetnika. Za vrijeme obilnijih kiša taj se kanal usto redovito začepi, pa se otpadne vode razlijevaju cestom – ističu predsjednici vijeća mjesnih odbora Vuglovca i Gečkovca Marina Putar i Vladimir Kocijan.

Kanal se „zacjevljuje“ betonskim cijevima profila 1.000 milimetara, a time će se kvalitetno riješiti problem odvodnje i ujedno utvrditi cestovna bankina.

Operativnu provedbu ovih radova Grad Ivanec povjerio je svom komunalnom poduzeću Ivkomu, a na radovi su povjereni Građevinskom obrtu Iskop iz Klenovnika.

Vrijednost im je oko 593.000 kuna, većim dijelom financira ih Ivkom, dok Grad ovo ulaganje financira iznosom od 183.750 kuna.

Komentari