Sara Kolak na prijemu u Gradu Ludbregu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.08.2013. 12:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Na prijemu u Gradu Ludbregu danas je bila mlada ludbreška atletičarka Sara Kolak. Osamnaestogodišnja bacačica koplja u srpnju je završnog dana Europskoga atletskog prvenstva za juniore u talijanskom Rietiju Hrvatskoj donijela brončanu medalju.

Njezino je koplje poletjelo čak 57, 79 metara. Taj je rezultat ujedno i novi apsolutni rekord Hrvatske u toj atletskoj disciplini.

Ponosni smo na Saru, iako je ona Ludbrežanka s riječkom adresom, smatramo je našim ambasadarom. Srednjoškolsko obrazovanje Sara je nastavila u Ludbregu gdje je i završila prva dva razreda tada još dislociranog odjeljenja Prve gimnazije Varaždin prije preseljenja u Rijeku i time zapravo bila prva generacija koja je utrla put Srednjoj školi Ludbreg. Saru ćemo pratiti i dalje i nastojati joj pomoći u ostvarenju velikih sportskih rezultata koji su pred njom – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prijemu u Gradu Ludbregu nazočio je i zamjenik župana Alen Kišić.

Varaždinska županija ponosi se Sarinim rezultatima, ipak je ovo kraj u kojem je ona napravila prve sportske korake i prve velike rezultate, a oni najveći tek su pred njom – istaknuo je A. Kišić.

Sara Kolak prošle je godine otišla na školovanje u Rijeku, gdje je nastavila i trenirati no uz Ludbreg ju veže puno toga, ponajviše obitelj koja joj je velika podrška. Inače, Sara je svoj put započela kroz rukomet, no ljubav prema kraljici sportova bila je jača pa je nakon bacanja loptice započela trenirati bacanja koplja.

Tijekom ove i iduće godine maturantica Sara se natječe u kategoriji juniora i željno iščekuje seniorska natjecanja.

– Nemam nikakvu tremu, tada tek dolazi prava stvar, velika konkurencija među vrhunskim i poznatim imenima u ovoj disciplini – rekla je Sara Kolak koja u Rijeci trenira uz vrhunskog stručnjaka Petra Kurtovića.

Prijemu u Gradu Ludbregu nazočila je i zamjenica ludbreškog gradonačelnika Vera Jadanić, a velikoj atletskoj nadi u Gradu Ludbregu uz cvijeće uručeni su i prigodni pokloni.

Komentari