Savate: Goran Borović i Marina Horvat u Francusku po naslove

Objavljeno: 25.10.2011. 09:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: arhiva.evarazdin.hr

U gradskoj vijećnici jučer je održan prijem i za varaždinske borce Gorana Borovića i Marinu Horvat, koji putuju u Francusku na finale svjetskog prvenstva u savate boksu...

Na put će bogatiji za 3.000,00 kuna koliko su dobili od varaždinskog privremenog gradonačelnika Zlatka Horvata.

- Mislim da o Goranu i Marini ne treba trošiti riječi, najbolje o njima govore rezultati. Ja im želim puno sreće na Svjetskom prvenstvu, a ovo je tek naš skromni doprinos i nadam se da se vidimo nakon 5.11. - istaknuo je Zlatko Horvat.

Oboje nastupaju na završnici u Rodezu, naravno u Francuskoj, koja je domovina savate boksa. Borović je jedan od varaždinskih boraca s najdužim stažem u savateu, a još 1999. godine postao je prvak svijeta, sa tada samo 22 godine, što je ponovio i dvije godine kasnije. Prvenstveno je orijentiran kick-box, ali nije nikada zaboravio i savate, a uz to "radi" i tajladnski boks te klasični boks.

- Nije mi ovo novo, već sam bio u finalima, znam da me čeka težak protivnik, gledatelji koji mi neće biti skloni i domaćinsko suđenje, ali na sve to sam već naviknuo. Vjerujem da mogu do novog naslova svjetskog prvaka - istaknuo je Borović.

U Rodez će i Marina Horvat, jedna od djevojaka koja je imala vrlo brz uspjeh u svijetu borilačkih sportova, a u Rodezu će nastupati u kategoriji do 60 kilograma. Vrlo rano po početku bavljenja savate boksom i borilačkim sportovima, još tamo 2005. godine, osvojila je odmah svjetsko zlato, a godinu dana kasnije i europsko zlato.

Bavi se i kick boxom te klasičnim boksom, gdje ima i naslov aktualne prvakinje države. Zanimljivo, u posljednje vrijeme bila je posvećena i majčinstvu, a ova borba dolazi joj nakon samo godinu dana od poroda.

- Nisam mogla mirovati, već dva mjeseca nakon poroda započela sam s treninzima i mečevima. Bilo je dobro u Italiji u kvalifikacijskim borbama, u dobroj sam formi, nastupam protiv domaće Francuskinje, a očekujem pobjedu, što drugo - istaknula je Marina Horvat.


Komentari