financijska pomoć

Savez Alpe – Jadran sufinancirat će 31 projekt, među kojima su dva iz Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2019. 09:15

Zadnja izmjena: 30.05.2019. 09:19

Savez Alpe - Jadran će s 58.900 eura sufinancirati 31 projekt iz područja umjetnosti i kulture, sporta, turizma, cjeloživotnog učenja, prevencije katastrofa, europske suradnje, inkluzije, ruralnog razvoja i kulturne baštine.

Iz Varaždinske županije su financijski poduprta dva projekta, 2. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria s 1.500 eura, a s 4.000 eura priprema projektne prijave „Cool Rescue Ride“ za fond Europske unije ERASMUS+. Projekt je usmjeren na analizu potreba dobrovoljnih spasiteljskih službi.

- Sve regije-članice prihvatile su Strategiju razvoja geografskog područja Saveza Alpe - Jadran 2019. – 2027., što će nam pomoći da postignemo ciljeve od zajedničkog interesa. Sukladno tome, donesena je i odluka o financiranju projekata prijavljenih na posljednjem pozivu – rekao je predsjednik Saveza Alpe-Jadran Radimir Čačić, župan Varaždinske županije i isktanuo kako su u Županiji posebno ponosni na Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe - Jadran, koja je prošlu subotu održana pod pokroviteljstvom Saveza.

Njegov mandat završava u studenome, a najavio je da će se ponovno kandidirati za predsjednika Saveza. - Puno truda smo uložili u stvaranje zajedničke Strategije razvoja Saveza i sada konačno možemo reći da znamo koja je naša snaga, a još je važnije što znamo koji su nam zajednički ciljevi – rekao je Čačić.

Napomenuo je i da je u planu posjet delegacije iz Autonomne pokrajine Vojvodine, regije koja je iskazala interes da postane nova članica Saveza Alpe - Jadran.

Komentari