Savjet za europske integracije: Bogat program uoči ulaska Hrvatske u EU

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.03.2013. 18:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je šesta sjednica Savjeta za europske integracije Varaždinske županije.

Na sjednici je bilo riječi o aktivnostima vezanima uz nadolazeće izbore za Europski parlament, pripremama za obilježavanje Europskog tjedna i svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a jednoglasno je prihvaćen i izvještaj o radu Savjeta za 2012. godinu.

- Do ulaska u Europsku uniju planiramo organizirati brojna događanja, a kronološki  prvo dolaze aktivnosti povodom skorašnjih izbora za Europski parlament - istaknula je predsjednica Savjeta Natalija Martinčević te dodala kako je važno da se izborima odazove velik broj birača.

Ujedno je napomenula kako je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova donijelo odluku da se ulazak RH u EU obilježava 30. lipnja i 1. srpnja. Savjet će predložiti suradnju s jedinicama lokalne samouprave, posebno onima uz pogranična područja kako bi se ulazak u EU obilježio na prigodan način.

U ovogodišnjem Europskom tjednu, od 6. do 11. svibnja, uz već prepoznatljive programe poput  projekta "Europa u srcu", koji uključuje sudjelovanje djece iz vrtiće s područja Županije, predstavljanje školskih zadruga, održavanja pub kviza, održat će se i tribine na temu građanskih prava, budući da je EU upravo 2013. proglasila Europskom godinom građana.

Komentari