Rukometna senzacija: Druga ekipa Ivančice izbacila Varteks iz Kupa

Objavljeno: 24.11.2011. 10:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: e-ivanec

Druga rukometna ekipa Ivančice u srijedu je na domaćem terenu priredila pravu rukometnu senzaciju. Pobijedila je treningom izmučeni Varteks Di Caprio nakon boljeg izvođenja udaraca sa 7 metara rezultatom 31-29 s obzirom da je utakmica u regularnom dijelu završila neriješenim rezultatom, 27-27.

Utakmica je odigrana u dvorani srednje škole Ivanec u srijedu navečer pred oko 250 bučnih navijača koji su tijekom cijele utakmice  stvorili pravi štimung jer bubnjevi nisu mirovali cijelu utakmicu.

Rukometaši Vladimira Vujovića prije same utakmice odradili su teški trening pa im je utakmica Kupa poslužila kao dodatno istrčavanje u kojoj su priliku uglavnom dobili mlađi igrači.

Trener Vujović istaknuo je da Županijski kup Varteks Di Capriju nije prioritet već da se oni spremaju za dugo prvenstvo.

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, da bi u finišu prvog dijela domaća ekipa pobjegla na plus tri, te rezultatom 14-11 otišlo na odmor.

U drugom dijelu  pojačan je ritam igre, a Ivančani u 33. minuti imaju vodstvo od 16-13 da bi u 43. minuti gostujuća ekipa izjednačila rezultat na 19-19 i zatim u 53. minuti  povela sa 24-21.

Domaća ekipa predvođena sjajnim Ivanušićem , zatim Kušenom i Kelemenom uspjela je izjednačiti rezultat u posljednjoj minuti utakmice i izdržati posljednjih 15 sekundi tako da je rezultat u regularnom dijelu ostao neriješen, 27:27.

Prišlo se zatim izvođenju  udaraca sa 7 metara gdje su uspješniji bili Ivančani, strijelci su bili Kušen, Kelemen, Denis Čibarić i Hudoletnjak u odlučujućem udarcu za pobjedu dok je Ivanušić pucao prvi i pogodio stativu kao i s druge strane Marenčić, a udarac Raguža obranio vratar Mario Hrg za veliko slavlje u dvorani. Strijelci za Varteks di Caprio bili su Mirković i Trojko.

U domaćoj ekipi najučinkovitiji igrači bili su Matija Ivanušić s devet postignutih pogodaka, Vanja Kušen sa šest, te Teodor Kelemen koji je mrežu protivnika zatresao pet puta, dok je vratar Mario Hrg imao 12 uspješnih obrana.

U ekipi Vartsks di Capria najefikasniji su bili Martin Tači koji je postigao osam pogodaka, Tomislav Raguž je dodao šest, a treba istaknuti i vratara Brunu Varšića koji je skupio 16 obrana .

Druga ekipa Ivančice pod vodstvom trenera Milorada Želežića plasirala u finale Županijskog rukometnog Kupa  gdje igra utakmicu protiv Vidovec Biosa.

Komentari