Skenderu zlato, a Jurčeviću bronca na "Dalmacija kupu"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.03.2013. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Članovi Taekwondo kluba Varaždin na međunarodnom taekwondo turniru u Splitu pod nazivom „Dalmacija Kup“ u organizaciji taekwondo kluba „Marjan“ iz Splita te stigli do dvije medalje.

Trener Esad Garibović poveo je dva kadeta na ovaj ogledni i izborni turnir za izbor kandidata u nacionalnu kadetsku vrstu.

Nastupili su Josip Skender u kategoriji kadeti -37 kg i Niko Jurčević u kategoriji kadeti -53 kg. Niko Jurčević je nakon pobjede u četvrtfinalu izgubio polufinale i morao se zadovoljiti 3. mjestom.

Josip Skender je otišao do kraja. Osvojio je zlato pobijedivši u tri borbe svoje protivnike s velikom razlikom i na kraju bio u užoj konkurenciji za najuspješnijeg kadeta na turniru.

Ovaj turnir je bio bodovni za izbor u nacionalnu vrstu za predstojeće europsko prvenstvo. Niko Jurčević je osvojenim trećim mjestom osvojio 2 boda, a Skender Josip 8 bodova.

Ostaju još dva izborna turnira, jedno od njih je državno prvenstvo koje će se održati u Varaždinu 20.04.2013. u Velikoj sportskoj dvorani na Dravi.

Komentari