Školama u Varaždinskoj županiji odobreni novi nastavni programi

Objavljeno: 21.12.2011. 11:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varaždinska županija

Na posljednji ovogodišnji kolegij ravnatelja srednjih škola Varaždinske županije ravnateljica Uprave za srednje školstvo Vesna Hrvoj Šic i dojučerašnji državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić stigli su s odličnim vijestima.

Županu Predragu Štromaru i ravnateljima uručili su rješenja za izvođenje nekoliko novih nastavnih programa pa su rješenja za dvojezične programe dobile Gospodarska škola za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola za zanimanje arhitektonski tehničar i Strojarska i prometna škola za zanimanje tehničar za logistiku i špediciju.

Strojarska i prometna dobila je rješenje i za tri nova programa: instalater kućnih instalacija, tehničar za željeznički promet te automehatroničar, dok će novi program u Medicinskoj školi biti dentalni asistent.

- Svake godine radimo analizu stanja u gospodarstvu i na tržištu zapošljavanja radne snage i tako stvaramo programe na temelju kojih se ljudi mogu zapošljavati. Ne stvaramo puno onih usmjerenja za koje ne postoji interes na tržištu. Svake godine neke programe ukidamo ali isto tako uvodimo nove. Ovakvi sastanci su mjesto na kojem se rađaju  nove ideje i na kraju krajeva nova radna mjesta - rekao je varaždinski župan Predrag Štromar.

Želimir Janjić istaknuo je kako je u osam godina izvrsno surađivao s Varaždinskom županijom i kako je siguran da će i u budućnosti ona ostati hrvatskom perjanicom kad je u pitanju kvaliteta i inovativnost obrazovnog sustava.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu,kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc.Miroslav Huđek prezentirao je pripreme za upise u školsku godinu 2012./2013. u kojoj će naglasak biti na preporukama partnera, programima obnovljivih energija, usko specijaliziranim programima, integriranim programima, dvojezičnim strukovnim programima i obrazovanju odraslih.

Komentari