razgovori o suradnji

Slovenska veleposlanica posjetila Općinu Maruševec - evo što ju je posebno zanimalo

Objavljeno: 07.11.2017. 15:06

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 15:07

Jučerašnji skup 'Znanjem protiv mržnje' - organiziran u Srednjoj školi u Maruševcu - slovenska veleposlanica Smiljana Knez iskoristila je i kao prigodu za susret s vodstvom Općine Maruševec.

>> Skup 'Znanjem protiv mržnje' okupio veliki broj profesora i učenika, a prisutan je bio i dožupan Paljak te načelnik Šprem

Veleposlanicu su u prostorijama Srednje škole Maruševec primili načelnik Damir Šprem, zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Dragica Korpar. Predstavili su joj općinu Maruševec s naglaskom na geografski smještaj i kulturnu baštinu, za koje je veleposlanica pokazala poseban interes. Osim o kulturi, na primanju je bilo riječi o gospodarskim i turističkim kapacitetima našeg kraja.

Kao primjer dobre prekogranične suradnje dviju država, istaknuta je suradnja na nedavno provedenom europskom projektu sa slovenskom Općinom Rogatec “Uzroci, učinci i posljedice migrantskog vala na EU i uloga građana” koji je početkom prošlog mjeseca proveden na temelju zajedničke prijave općina Maruševec i Rogatec za financiranje iz programa Europa za građane. Prijemu i skupu nazočio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Komentari