Evo detalja

Foto - Stričak: 'Na jugu županije u modernizaciju prometnica uloženo više od milijun eura'

Objavljeno: 26.10.2023. 13:56

Zadnja izmjena: 26.10.2023. 13:57

Foto: Varaždinska županija

Više od milijun eura uloženo je ove godine u modernizaciju prometnica na jugu županije, u općinama Breznica i Breznički Hum.

Tijek radova na državnoj cesti koja povezuje ove dvije općine te nedavno obnovljenu županijsku cestu u Šćepanju obišao je župan Anđelko Stričak u pratnji rukovoditelja Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davora Bobičanca, ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog.

- Hrvatske ceste obnavljaju državnu cestu na dionici Breznički Hum - Breznica u duljini  2,3 kilometra ukupne vrijednosti 750.000 eura. Uz rješavanje oborinske odvodnje, obnovljen će biti kolnik te izgrađena pješačka staza širine 1,6 metara, čime će se postići veća sigurnost svih sudionika u prometu, a naročito biciklista i školske djece - pojasnio je Bobičanec.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je da se diljem Varaždinske županije radi na modernizaciji prometnica.

- Nikada se nije asfaltiralo više cesta nego ove godine, nikada više investicija i projekata ŽUC-a i Hrvatskih cesta nije bilo na području naše županije. Čak 100 milijuna eura investicija planirano je iz programa Hrvatskih cesta do 2027. godine. Da nije sve na planovima već da se oni i realiziraju, pokazuje nam i ovaj primjer na državnoj cesti koja spaja Breznički Hum i Breznicu. Kada zbrojimo vrijednost ovog projekta Hrvatskih cesta s projektima ŽUC-a dolazimo do više od milijun eura investicija na području Brezničkog Huma i Breznice samo u ovoj godini - naglasio je Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je da je prošlog mjeseca završena sanacija ceste u Šćepanju u duljini 1,8 kilometara ukupne vrijednosti 201.090 eura.

Komentari