Štromar kavalir ministrici Anki Mrak Taritaš na Španciru kupio čokoladu

Objavljeno: 28.08.2015. 18:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Josip Novak

Rado dolazim na Špancirfest jer je to mjesto na kojem se okuplja mnogo ljudi i puno toga se događa, izjavila je u petak Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja...

Nakon susreta s domaćinima,  gradonačelnikom Goranom Habušem, županom Predragom Štromarom i njihovim suradnicima, ministrica je posjetila radionicu „Akupunktura grada“ u palači Zakmardy.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da je ove godine u program festivala uvršten projekt “Akupunktura grada” koji želi kroz niz intervencija u zapuštenom javnom prostoru poboljšati kvalitetu urbanog života. Vjerujem da za to postoji interes Grada Varaždina jer ga i ja kao arhitekt pronalazim – naglasila je Anka Mrak-Taritaš.

Ministrica graditeljstva uživala je u šetnji gradom i pohvalila se da joj je varaždinski župan Predrag Štromar poklonio čokoladu.

- Malo je vruće ovo popodne, a ja sam u šetnju krenula bez novčanika. Špancirfest je prekrasan događaj i treba ga dalje razvijati. Danas kada su svi uglavnom na internetu, mnogi zaborave da na ovakvim mjestima možete rukama opipati ručne radove i doživjeti brojna iznenađenja. Meni je jedno priredio vaš župan – kazala je raspoložena ministrica.

Anka Mrak-Taritaš osvrnula se i na predizborni sporazum lijevo-liberalne koalicije, koji se potpisuje idućeg tjedna.

- HNS je obavio pregovore s SDP-om i vjerujem kako će sporazum biti potpisan na zadovoljstvo koalicijskih partnera. HNS njime ima 7 ili 8 izglednih mjesta u Saboru i vidjet ćemo što će od svega biti – kazala je Mrak-Taritaš dodavši kako su to bile HNS-ove pozicije i 2011. godine.

 

Komentari